Sün Balázs Családi Bölcsőde

A családi bölcsőde címe: 8500 Pápa, Hadnagy utca 17.
Működtető: Vidám Aprófalva Közhasznú Alapítvány
Telefonszáma: 06/30/490-1156

Sün Balázs Családi Bölcsőde Pápa kertvárosi részén csendes utcában található, összkomfortos új építésű családi házban. a kis létszámú, legfeljebb 7 fős csoportok működtetésével átmenetet biztosít a család és óvodai lét között. az alacsony csoportlétszám biztosítja a családias, szeretetteljes légkör kialakítását. A bölcsőde 20 hetes kortól várja a gyerekeket. szakképzett, gyakorlott és gyermekszerető óvodapedagógusok biztosítják a gyermekek igényének és érdeklődéseinek megfelelő törődést.

A családi bölcsőde a gyermekek napközbeni ellátásának egy új típusa, mely családias jellegű gondozást-nevelést, felügyeletet biztosít. A családi bölcsődébe 20 hetes kortól 3 éves korig járhatnak a gyermekek. Az ellátást a munkát vállaló szülők számára ad lehetőséget kisgyermekeik ellenőrzött körülmények között történő napközbeni elhelyezésére, illetve az alapellátáson túl szolgáltatásokat is nyújt a kisgyermekes családok számára.  Az ellátás kis csoportban történik maximum 7 gyermek. A családi bölcsőde szakmailag támogatott és ellenőrzött, működési engedély alapján dolgozik, ezzel is garantálja a gyermekek fejlődéséhezés jó közérzetéhez szükséges környezetet. A családi bölcsődet minden olyan család igénybe veheti, akinek arra van szüksége, hogy rendszeresen vagy időközönként a szükséglete szerinti időben felügyeljenek, gondozzák, neveljék gyermekét.

A családi bölcsőde előnye, hogy:

– kis csoportban biztosítja a különböző életkorú gyermekek együttlétét

– minden gyermek egyéni bánásmódban részesül, igényeit, szokásait tiszteletben tartják

– családias légkört és környezetet biztosít

– a napi program előre ismert és kiszámítható

– az időbeosztás igazodik az életkori igényekhez és a különböző évszakokhoz

– rugalmasan tudja követni a szolgáltatást igénybevevő családok változó igényeit (esti órákban, hétvégén, munkaidőhöz alkalmazkodva)

– segít, ha a szülő egyedülálló és nincsen olyan segítő, aki az elfoglaltsága idejére átvállalná a gyermek felügyeletét

– keretein belül a speciális szükségletű gyermekek gondozása is megoldható

– iskolás korú gyermekeknek segítünk  másnapra felkészülni, segítünk a házi feladat elkészítésében, szükség esetén korrepetálunk – felzárkóztatunk

Az alapítvány egyéb szolgáltatásai:

– Időszakos gyermekfelügyelet: A szülők néhány órás elfoglaltsága eseti vagy rendszeres megőrzési lehetőséget biztosítunk a gyermekek számára.

– Játszóház: A játszóház a szülőkkel együtt látogatható szombaton délelőtt 9:00-12:00-ig 1-14 éves gyermekek számára izgalmas elfoglaltságot biztosítva.

– Gyerekzsúr (születésnap, névnap, stb.) Ezekre az eseményekre előre elkészített változatos és sokszínű programmal készülünk.

– Gyermekfelügyelet: (házi) Gyermekfelügyelet a család otthonában 0-10 éves korú gyermekek részére, a felügyeletet szakképzett gondozónő biztosítja a család igénye alapján.

– Szülők Klubja: Gondozási, nevelési tanácsadás.