TOP-1.4.1.-15-VE1-2016

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatási rendszeréhez benyújtott „Vidám Bölcsi Aprófalván”című TOP-1.4.1.-15-VE1-2016-00012 azonosító számú pályázatunk A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú pályázaton a Vidám Aprófalva Közhasznú Alapítvány A Gyermekek Fejlődésének Elősegítésére új két csoportos 14 férőhelyes családi bölcsőde létrehozására 49.036.850 Ft támogatást nyert, amely 100%-ban vissza nem térítendő.

A támogatói döntést 2017. 12.21.-i keltezéssel kaptuk meg.
A szerződés aláírására 2018.09.18.-án került sor.

TÁMOP-2.4.5-12/1-2012-0084

A pályázó célja új épület építése, amelyben két csoport (14 férőhelyes) családi bölcsőde létrehozására kerül sor. A családi bölcsődében 20 hetes – 3 éves gyermekek gondozása-nevelése történik majd.
A projekt tervezett befejezési dátuma : 2020.06.30.

A létrehozandó családi bölcsőde helyszíne: Pápa, Hadnagy utca 17.
A szerződés aláírását követően megkezdődtek a családi bölcsőde épületének terveinek engedélyeztetése, épület építési munkálatai.  A projekt folyamán a menedzsment és a vezetők rendszeresen találkoztak egymással.

A TOP-1.4.1.-15-VE1-2016-00012 pályázati keretében az alapítvány elkezdte a beruházáshoz kapcsolódó engedélyek beszerzését. Megkaptuk az építési engedélyt, majd elkészültek a kiviteli tervek is. A részletes tervezői költségvetés is elkészült.  Az alapítvány a projekt helyszínére vonatkozóan megkötötte a bérleti szerződést.

Az infrastrukturális beruházásra a legjobb ajánlatott tett vállalkozóval megtörtént a szerződéskötés. A vállalkozónak a terület átadásra került. A kivitelező a beruházást júliusban megkezdte. Decemberre a kivitelezés elérte a készültség 50%-át, tető alá került az épület, a külső nyílászárók beépítése megtörtént.

Az építkezés folytatódott a közfalak felhúzásra kerültek az aljzatbetonozás elkészült a megfelelő szigetelésekkel a padlófűtés csőrendszere fölé. A víz és villanyszerelés vezetékei a helyükre kerültek, majd megtörtént a belső pucolása a háznak. A hideg és meleg burkolatok lefektetésre kerültek ezután megkezdődött az épület belső festése. A belső ajtók és a villany valamint a vízrendszer szerelvényeinek beépítése következett. A ház külső szigetelése került fel, majd ennek bepucolása történt meg. A járdák, lépcső valamint a mozgáskorlátozott rámpa elkészítésre került. Az épület melletti kerítés is felhúzásra került. Az infrastrukturális beruházás teljes egészében megvalósult. Az épület műszaki átadása megtörtént.


sajtóközlemény a projekt zárásáról